Generel information om Permanent Makeup

Herunder kan du læse generelle informationer om Permanent Makeup og svar på oftest stillede spørgsmål. Dette er skrevet til dig som kunde for at sikre, at du er korrekt informeret om Permanent Makeup og de muligheder, der er ved denne behandlingsform, men samtidig også for at informere om de overvejelser, du bør foretage dig inden en behandling, hvilke forholdsregler du skal tage, samt øge forståelsen af de risici, der kan være for dig som forbruger.

Jeg anbefaler, at du læser det hele grundigt igennem, inden du beslutter dig for at få udført en behandling, så jeg sikrer mig, at du har sat dig grundigt ind i denne type behandling og ud fra dette har taget en velovervejet beslutning om at få udført din behandling hos mig.

Hos Browbar er viden, information, tillid samt afstemning af forventninger nemlig afgørende
elementer for at sikre, at du får en god oplevelse, og at du ender op med et resultat, du bliver tilfreds med.

God fornøjelse med læsningen!

Hvad er Permanent Makeup og hvordan udføres det?

Permanent Makeup er en procedure, hvor man ved hjælp af specialfremstillede nåle og udstyr, deponerer pigment øverst i det dermale hudlag.

Grundet den overfladiske placering af pigmentet, vil det gradvist falme over tid, og man skal således være indstillet på, at man jævnligt skal vedligeholde sine bryn, såfremt man ønsker at bevare det optimale resultat. Hvor ofte man skal opfriske farven afhænger af den enkeltes hudtype, livsstil, generelle helbred og medicinforbrug og mange andre faktorer, som din behandler vil informere dig om.

Din behandler vil forud for behandlingen samme dag, tage en grundig samtale med dig. Hos Browbar har du mulighed for en forudgående konsultation som er gratis. Dette skal ske inden der kan bookes tider til behandling. Her vil jeg vurdere hvilke muligheder du har, lytte til dine ønsker, dine forventninger til resultatet samt informere dig og få afstemt om dine ønsker kan realiseres. 

På selve behandlingsdagen, skal du udfylde og underskrive nogle formularer vedr. dit helbred, og alt hvad der ellers kan have indflydelse på behandlingen. Her er det afgørende, at du opgiver de fuldstændige korrekte oplysninger af hensyn til sikkerheden ved din forestående behandling.

Inden behandlingen påbegyndes, vil du få påført bedøvelsescreme. Bedøvelse skal sidde på huden i ca. 20 – 30 min. Herefter vil opmåling og optegning finde sted, og du vil blive bedt om at godkende optegningen og give din mening til kende.

Såfremt der er lidt rettelser ift. dine ønsker, vil disse blive foretaget, og du vil blive bedt om at godkende igen.
Behandlingen påbegyndes først, når du har godkendt formen, og du og behandleren er enige om, at det er den rette form til dig, taget din ansigtsform og knoglestruktur i betragtning. Herefter påbegyndes selve proceduren.

Efter behandlingen vil du højst sandsynligt være mere eller mindre hævet og rødmosset i området og farven vil oftest fremstå mørk og markant. Hævelsen fortager i løbet af 12 dage og rødmen ligeså.
Farven vil dog blive yderligere markant i dagene efter, dette skyldes ganske enkelt helingsprocessen og oxidering af farven, samt at der dannes en sårskorpe på området. Af disse årsager kan man heller ikke vurdere det endelige resultat på dette tidspunkt, og man er således nødsaget til at væbne sig med tålmodighed og undlade at “panikke” over den mørke farve og blot lade helingsprocessen ske i det tempo som er naturligt.

Farven vil typisk falme 20 – 60% afhængig af behandlingsområdet og den teknik, der er benyttet. Din behandler vil give dig et kvalificeret bud på, hvor meget farven forventes at falme i det enkelte tilfælde.

Efter ca. 14 dage vil sårskorpen gradvist falde af i små flager, og farven kan på dette tidspunkt se en smule transparent og lys ud. Nogle tror fejlagtigt, at der ingen farve er tilbage på dette stadie af helingsprocessen. Dette skyldes som regel, at huden er helt ny og derfor er en smule lyserød. Huden skal herefter have tid til at “bygge sig op” til normal tykkelse igen, nøjagtig ligesom når et almindeligt sår heler, og skorpen falder af, hvor huden også har en anden farve (lyserød).

Ligesom ved almindelige sår er det vigtigt, at man ikke piller i det og/eller hiver sårflagerne af, da dette kan resultere i, at man “hiver farven med ud” og i værste fald kan man være uheldig at danne arvæv. Den komplette heling og genopbygning af huden er ca. 28-45 dage afhængig af hudtype, helbred, livsstil og alder, og først herefter vil den endelige farve være synlig.

Det er samtidig også først her man kan vurdere, hvor man har mistet farve, hvor meget farve der er forsvundet, og hvor der skal fyldes mere farve på. Det er af afgørende betydning, at du som kunde er helt indforstået med, at en behandling ALTID er en proces som kræver minimum 1-2 behandlinger og det er derfor påkrævet, at man får foretaget en efterfølgende behandling 6-10 uger efter den oprindelige behandling.

Hvad kan man opnå med Permanent Makeup?

Kort sagt – Du kan opnå en smuk indramning af dit ansigt med velformede bryn.

Mange kvinder ønsker at se “naturligt perfekte” ud hver dag, og med Permanent Makeup kan man opnå en naturlig forskønnelse og samtidig få ændret og korrigeret på det, som fra naturens hånd måske ikke er helt optimalt eller velproportioneret.

Almindelig makeup kan oftest ikke opfylde kravet om at se godt ud i alle situationer, da denne hurtigt kan blive udtværet eller blot forsvinde gradvist i løbet af dagen. Permanent makeup er derfor en fordel ved mange forskellige scenarier; eksempelvis ved sport og træning, når du træder op af swimmingpoolen, når du vågner op om morgenen, når du går gennem regn eller stormvejr, og selv når du kniber en tåre under en romantisk film.

I alle disse tilfælde kan du være helt sikker på, at din permanent makeup altid bliver på plads og sikrer et fint udseende 24 timer i døgnet, 7 dage om ugen og der er ingen tvivl om, at du vil spare tid hver morgen, da du ikke nødvendigvis behøver at tegne dine bryn op længere.

Det er dog vigtigt at være indforstået med at Permanent makeup ikke erstatter en markant aftenmakeup, men det kan i en vis grad erstatte en let dagmakeup på bryn, og formålet med permanent makeup er netop at fuldende dine bryn og gøre disse  velformede på en naturlig måde, således at du er den bedste udgave af dig selv!

Hvem kan få Permanent Makeup?

I princippet er Permanent Makeup egnet til alle, men personer som kan nikke genkendende til følgende, kan især have meget stor glæde af Permanent Makeup:

 • Manglende eller begrænset hårvækst ved bryn
 • Asymmetriske
  bryn og/eller dårlig form på det naturlige bryn efter overplukning etc.
 • Allergi overfor kosmetik
 • Usikre hænder
 • Brugere af briller og/eller kontaktlinser
 • Alopecia
 • Før og efter kemobehandling (læge erklæring er påkrævet)

Der kan selvfølgelig være mange andre årsager til, at man ønsker Permanent Makeup end det, som er remset op ovenfor. Dette er blot for at nævne nogle få.
Som udgangspunkt skal man være sund og rask, når man modtager behandling, og derfor er der således personer, der ikke er egnede kandidater til Permanent Makeup. Du kan læse de mest almindelige kontraindikationer, der er tale om herunder:

 • EhlerDanlos syndrom (bindevævssygdom)
 • Alle former for kræftsygdomme (der skal forelægge en læge erklæring. Såfremt der behandles
  alligevel, er det også på eget ansvar.)
 • Ichtiosis (Hudsygdom)
 • Psoreasis i det område der skal behandles (hudsygdom)
 • Tendens til keloid ardannelse
 • Lupus (reumatisk sygdom)

Udover disse kontraindikationer er der også en række forbigående kontraindikationer som kan betyde, at du skal vente med behandling, og derfor er det vigtigt, at du oplyser din behandler om dit helbred, således at behandleren kan råde og vejlede dig korrekt. Se eksempler på forbigående kontraindikationer herunder:

 • Gravid og/eller ammende
 • Herpes/forkølelsessår
 • Brug af Roaccutane
 • Brug af Kortokosteroider
 • Betændelsestilstande i kroppen
 • Feber
 • Hormonforstyrrende præparater
 • Rosacea
 • Acne

Udover det oplyste ovenfor har vi en meget klar behandlingspolitik på andre områder også. Dette er for at beskytte mig selv, men lige så meget for at beskytte dig som kunde, og for at undgå eventuelle misforståelser og/eller dårlige oplevelser i behandlingsforløbet.
Som udgangspunkt behandler vi ikke på kunder, der ikke er korrekt og grundigt informeret omkring, hvad Permanent Makeup er eller på kunder, der mangler forståelse for den proces som behandlinger indenfor permanent makeup er, samt de risici og forholdsregler, der skal tages op til overvejelse, inden man vælger at modtage behandling.

Jeg behandler heller ikke, hvis jeg fornemmer, at du som kunde er meget usikker ift. behandlingen og ikke har tillid til min faglighed, professionalisme samt mine færdigheder/kompetencer indenfor permanent makeup.

Jeg afviser også at behandle kunder som har urealistiske forventninger til det resultat, der kan opnås med permanent makeup samt kunder, der ønsker at få bryn, som ligger udenfor de korrekte æstetiske principper.
Ligeledes behandler jeg heller ikke kunder med meget markant og ukorrekt udført Permanent Makeup fra anden klinik.

Såfremt man har fået udført behandling et andet sted tidligere, skal der altid foregå en konkret vurdering fra min side, hvor jeg klarlægger, om jeg kan forbedre det resultat, der allerede er lavet. Dette kan ske, ved at komme til konsultation forinden hos Browbar eller ved at sende os tydelige billeder, som jeg kan vurdere ud fra.

Hvordan finder jeg den rette behandler/artist for mig?

Det er yderst vigtigt at understrege at Permanent Makeup er et håndværk og en kunstart. Pålideligt udstyr, sublimt håndværk, teknisk kunnen og en grundig uddannelse samt konstant videreuddannelse og udvikling, er en klar forudsætning for at kunne mestre denne behandlingsform.

En dygtig Permanent Makeup artist er kunstner og samtidig perfektionist til fingerspidserne, nøjagtig ligesom dygtige tatovører er det.
Som Permanent makeup artist er det blot nogle andre tegnefærdigheder, man skal mestre, men ikke desto mindre er det ligeså vigtigt, at denne forudsætning er til stede for at kunne levere resultater, som du bliver tilfreds med.

Det siger sig selv, at det er et afgørende faktum at pigmenteringen påføres med en 100% sikker præcision og med en kunstnerisk færdighed som spidskompetence hos den behandler du vælger.
Det er trods alt en behandling, som efterlader et resultat, du skal leve med i flere år frem, og det bliver placeret et yderst centralt sted på dig – nemlig i dit ansigt, hvor det er svært at skjule, såfremt at resultatet ikke bliver som forventet.

Som forbruger bør du altid undersøge markedet grundigt for veluddannede og dygtige artister, bede om at se et gyldigt diplom på deres færdigheder, og sikre dig at farverne og udstyret som benyttes, lever op til kravene om sikkerhed og hygiejne.

Derudover bør du studere billeder, både af nylavede resultater, men også af helede resultater, og hvis du kender nogen, der har fået lavet en behandling hos den behandler du overvejer, så grib chancen og se, hvordan det ser ud på denne person. At få anbefalet en behandler af èn, der selv er blevet behandlet hos den samme behandler, er også altid en
god forudsætning. Alt dette vil nemlig til hver en tid klarlægge behandlerens færdigheder, og du vil dermed være i stand til at tage den rette beslutning for dig.

Vær særdeles opmærksom på at pris og kvalitet oftest følges ad også i denne branche! Så medmindre at du har lyst til at spille russisk roulette med dit ansigt, så sørg for at vælge din behandler ud fra dennes arbejde/håndværk og ikke kun ud fra prisen. Det er meget sjældent at erfarne, professionelle, veluddannede, håndværksmæssigt dygtige artister er villige til at udføre behandlinger uden at få en ordentlig betaling for deres arbejde, det koster nemlig rigtig mange penge at uddanne sig indenfor dette, samt at investere i professionelt og sikkert udstyr.

Hos Browbar er jeg uddannet kosmetolog/hudterapeut som min professionelle baggrund ved siden af vores arbejde som Permanent makeup artist. Dette giver os en stor fordel ift. at kunne analysere hudtyper, kontraindikationer og eventuelle tilstande i huden, som kan forårsage problemer i behandlingerne med Permanent makeup. Derudover har jeg som permanent makeup artist et trænet øje i at forme bryn, og jeg har rigtig stærke kompetencer indenfor optegning og opmåling.

Risici og forholdsregler ved Permanent Makeup.

Som Permanent Makeup artist udføres mit håndværk på et levende lærred – nemlig din hud!
Der er uden tvivl stor forskel på at udføre et stykke håndværk på et “dødt hvidt lærred” eller for den sags skyld, på en lukket hud, som man gør med almindelig makeup. Når man deponerer sit håndværk under huden og kommer i kontakt med de levende celler, så er der ganske enkelt mange flere faktorer, der har indflydelse på forløbet og behandlingen.

Derfor er det også rigtig vigtigt, at du som kunde har forståelse for de risici og faktorer, som gør sig gældende ved Permanent Makeup.
Der er heldigvis rigtig meget, som jeg har kontrol over, som behandler. Det som jeg har 100% mulighed for at kontrollere er min analyse, min opmåling, min optegning, min teknik med nålene, min dybde og mit farvevalg. Alt dette foretages ud fra min viden og ekspertise.

Jeg analyserer naturligvis hudtypen og eventuelle hudtilstande. Du udfylder et helbredsskema, som jeg gennemgår og ud fra disse oplysninger og analyser, kan jeg have nogle forventninger til, hvorledes huden vil reagere på behandlingen samt vide, om der er risici for komplikationer. Dette vil du naturligvis altid blive informeret om inden behandlingen, således at du har mulighed for at fravælge behandling.

Jeg sørger desuden, for at vælge farver, som passer til den enkelte, så du ikke får misfarvede bryn efter behandlingen. Dog er det vigtig at understrege at pigmenter til Permanent makeup falmer over tid pga. den overfladiske deponering. Dette betyder eksempelvis at brynfarver med tiden, såfremt de ikke friskes op/vedligeholdes, bliver lysere og mere matte og i nogle tilfælde endda kan blive enten en smule rødlige eller grålige i farven, afhængigt af pigmentet der er brugt.

Dette er altså således fuldstændig normalt og forventeligt og kan hurtigt og simpelt korrigeres ved en opfriskning af farven. Hvis man ikke ønsker at have Permanent Makeup længere, så stopper man selvfølgelig denne vedligeholdelse, men må så affinde sig med at ens bryn falmer og derfor i en periode eventuelt i nogle år, har denne farve.

Man kan i så fald, vælge at tegne dem op med makeup, så det ikke ses. Dette er altså et ufravigeligt faktum, og hvis
man ikke er indforstået med dette på forhånd, så fraråder jeg at få lavet Permanent Makeup. Som udgangspunkt skal du opfriske dine bryn ca. hver 6-12 måned afhængig af teknik og hudtype. En opfriskning koster som regel ikke det samme som en ny behandling, da designet allerede er lavet.

Heldigvis er det sjældent, at der sker komplikationer, men i nogle enkelte tilfælde oplever man, at huden afstøder mere farve end forventet, dvs. at man i nogle tilfælde skal foretage flere behandlinger end normalt før end resultatet opnås. I dette tilfælde betaler man for de nødvendige ekstra behandlinger.

I yderst sjældne tilfælde kan der forekomme en total afstødelse af farve, dvs. at huden ikke vil lagre farven og viderebehandling er derfor ikke mulig. Der ydes ingen tilbagebetaling, for de behandlinger der er foretaget, og dette må anses som værende en sjælden risici.

Bryn –Hvilke muligheder er der?

Brynene er ansigtets ramme og kan fuldstændig ændre dit ansigtsudtryk!
Tynde, sparsomme, asymmetriske bryn eller bryn med uregelmæssig hårvækst kan justeres, korrigeres og formes med permanent makeup, så du opnår den bedst mulige form til lige præcis din ansigtsform, din øjenform og din knoglestruktur.

Eventuelle ar på øjenbrynene kan også dækkes, og hvis du eksempelvis har epileret dine øjenbryn i årevis og dermed har mistet din naturlige hårvækst, kan det visuelt genskabes med permanent makeup, og dit ansigtsudtryk vil være komplet igen.

Hos Browbar sætter jeg altid meget tid af til den første behandling for at måle ansigtet op og designe formen ud fra de korrekte æstetiske principper og med udgangspunkt i den enkeltes eget bryn. Jeg gør desuden rigtig meget ud af, at der skal være en god dialog og tillid imellem mig og kunden. Jeg er fuldt ud bevidst om at øjenbryn har stor betydning for de fleste kvinder, og derfor er det også helt og aldeles afgørende, at der er tillid imellem os og at du, som kunde, stoler på mine evne til at udføre mit håndværk.

Det er vigtigt at være helt indforstået med, at bryn altid kræver minimum 2 behandlinger, før at de kan betragtes som værende færdige.
Dette skyldes, at arbejdet er overfladisk i huden, at noget af farven vil afstødes i løbet af hudens månedlige fornyelse af hudceller. Ved nogle hudtyper og behandlinger er det ikke ualmindeligt, at der skal 3 behandlinger til, før at det endelige resultat kan ses. I særlige og sjældne tilfælde kan det ske, at der skal mere end 3 behandlinger til og yderst sjældent kan det også forekomme, at huden slet ikke vil optage farven. Dvs. at kroppen frastøder pigmentet,
ligesom det også kan forekomme ved andre kosmetiske indgreb, hvor der placeres et fremmedlegeme i kroppen.

Dette kan umuligt forudses af behandleren eller kunden selv, og i disse tilfælde ydes der ingen refundering af penge for behandlingerne, som er foretaget. Dette må betragtes som en sjælden risici.

Hairstrokes:
Hairstroke Bryn laves således, at det visuelt ligner små hår, og det er derfor også det look, som de fleste anser for at give det mest naturlige resultat.
 
Da Hairstroke bryn er et meget detaljeret stykke arbejde og helst skal hele så skarpt, fint og præcist som muligt for at simulere tynde hårstrå, er man meget afhængig af, at huden er velegnet til dette. Hudtyper som ikke er optimale til denne metode er fedtet/olieret hud eller en meget grov hudstruktur samt ekstrem sensitiv og tynd hud. 
 
Hairstrokes udføres med en manuel metode, kaldet Microblading, hvor farven deponeres med et manuelt værktøj istedet for en maskine. Med denne teknik kan man opnå ultra fine og tynde hårstrå, og arbejdet kan laves meget detaljeret.

 

POWDERBROWS:
Powderbrows er en skyggelægning af brynet, således at der lægges en skygge i den facon, som brynet skal have bagved de eksisterende hår. I modsætning til hvad mange måske tror, så kan powderbrows sagtens laves meget naturlig som en let pudderagtig effekt og kan således efter heling fremstå ligeså naturligt som hairstrokes kan. Det afhænger blot af teknik, og hvor mange lag farve der deponeres i huden.

Vigtig information inden din behandling:

Når du har booket tid til en behandling, er der nogle vigtige forholdsregler du skal følge for at sikre, at du responderer bedst muligt på behandlingen.
Du skal undgå følgende 3 dage op til behandling:

 • Indtagelse af blodfortyndende medicin
 • Indtagelse af Evitamin, fiskeolie og andre olier (MK olie, Udos Choice etc.)
 • Indtagelse af stærke krydderier
 • Indtagelse af stærk antibiotika

Du skal undgå følgende 24 timer op til behandling:

 • Alkohol
 • Smertestillende (med undtagelse af Panodil)
 • Koffein

 

Ofte stillede spørgsmål & svar :

Gør det ondt at få udført Permanent Makeup?
Graden af smerte ved en procedure indenfor permanent makeup afhænger af flere faktorer. Det afhænger bl.a. af kundens individuelle smertetærskel, området hvorpå der behandles, hvilken bedøvelse der benyttes, samt din behandlers tekniske færdigheder.

Det vil sige, at én vil opfatte en procedure i et givent område som værende mindre smertefuldt, hvor en anden vil opleve den selvsamme behandling som værende decideret smertefuldt. Størstedelen af specialister indenfor
permanent makeup er enige om, at proceduren på øjenbryn er den behandling der vækker mindst ubehag, 

Hvis jeg nu ikke kan lide resultatet, hvad så?
Når du vælger at modtage denne type af behandling er det afgørende at beslutningen er velovervejet, og at du har sat dig grundigt ind i proceduren samt undersøgt markedet, for at finde den rette behandler for dig. En professionel behandler vil have en konsultation med dig inden den aktuelle behandling går i gang. Det er vigtigt, at du og din behandler er enige om, hvad der er æstetisk korrekt og smukt og at dine forventninger til denne procedure er realistiske. Permanent makeup er en blivende behandling, som du skal leve med i mange år efter og af samme årsag vil en professionel behandler aldrig pigmentere før, at optegningen er godkendt af dig som kunde.

Derfor må det naturligvis forventes, at du er tilfreds, med det du har godkendt, og at du har sat dig ordentligt ind i alle
de informationer, du modtager af din behandler. Såfremt du ombestemmer dig vedr. den form, du har godkendt, kan din behandler ikke klandres for dette.

Kan jeg vælge farven selv?
Nej, permanent makeup og farveteori er meget kompliceret, og man kan ikke vælge farver på samme måde, som man gør med almindelig makeup. Der skal tages højde for din egen hudtone og hvilken behandlingsteknik, der skal benyttes.

Din behandler har modtaget grundig undervisning i farveteori og kan give dig en sagkyndig rådgivning omkring hvilke farver, der passer dig bedst og vil i sidste ende også udvælge den rigtige farve til dig. Der er et udvalg på mere end 66 farver til alle hudtyper, og det er endda muligt at blande en farve, der er skræddersyet til din hudtone.

Kan jeg stadig anvende almindelig makeup?
Absolut. Permanent makeup er ikke påtænkt som en erstatning for eksempelvis en aftenmakeup. Det tjener især det formål at skulle fremhæve. Du kan altid benytte ekstra makeup ovenpå, når først din Permanent Makeup er helet.

Kan jeg komme direkte ind fra gaden til en behandling?
Før en behandling indenfor permanent makeup, vil der altid finde en konsultation sted. Under denne konsultation kan du drøfte dine behov med din behandler, du kan udspecificere dine ønsker med hensyn til form og farve og sammen finder I ud af, hvordan permanent makeup kan være med til at imødekomme dem.

Selvfølgelig vil din behandler give dig en fornuftig rådgivning i forhold til, hvordan de bedste og smukkeste resultater med permanent makeup kan opnås. Så principielt kan man godt komme direkte ind fra gaden til en behandling, hvor denne er slået sammen med en konsultation, men beslutningen om at få udført permanent makeup bør altid være en velovervejet handling og ikke en pludselig indskydelse!

Hvor lang tid tager behandlingen?
Dette afhænger af den valgte behandling og din behandlers færdigheder, men generelt vil det tage 1 1/2 – 2 1/2 timer, inklusiv konsultation, bedøvelse, optegning af formen, farvevalg og pigmenteringsproceduren.

Er der nogen særlig efterbehandling?
For at sikre at din permanente makeup bliver optimal, vil din behandler give dig nogle retningslinjer for, hvordan du skal behandle din permanente makeup samt en udførlig After Care vejledning på skrift.

Efterbehandlingen har meget stor betydning for udfaldet af din behandling og dermed også for det endelige resultat, så det er vigtigt, at du følger de angivne retningslinjer nøje.

Er slutresultatet synligt umiddelbart efter behandlingen?
Nej. Den første uge efter behandlingen er pigmenteringen betydeligt mørkere end det endelige resultat. I løbet af den første uge vil intensiteten af farven aftage omkring 30-60% og derfor blive meget blødere. På grund af den naturlige cellefornyelse, vil slutresultatet af pigmentering først være synligt efter en periode på cirka 3 til 5 uger, når huden er helt fornyet.
Et færdigt resultat kan først forventes efter minimum 2 behandlinger, så det er vigtigt, at man ikke antager at slutresultatet er synligt efter kun 1 behandling.

Er permanent makeup sikkert?
Umiddelbart ja! Men det afhænger af følgende faktorer: din behandlers viden og færdigheder, at du er sandfærdig omkring dit fysiske og psykiske helbred og at udstyret der benyttes er sikkert.

Følger denne makeup artist dig også på dine ferier for at rette din makeup når du kommer op fra en tur i havet eller fra swimmingpoolen?
Permanent makeup medfører en bekvemmelighed du kan nyde hver eneste dag i årevis. Og denne form for bekvemmelighed og ekspertise koster naturligvis.

Er permanent makeup det samme som en tatovering?
Princippet er lig hinanden. Med begge procedurer deponeres pigment i huden med nåle, men det er den eneste lighed. Udstyret, dybden pigmentet placeres i, teknikkerne og sammensætningen af pigmenterne er helt anderledes.